Afbeelding

Over België

In het hart van Europa

Dankzij zijn centrale geografische ligging in het hart van Europa, tussen Nederland, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, kan België 200 miljoen consumenten bereiken binnen een straal van 500 kilometer.

Dit landje van 30 688 km2 telt iets meer dan 11,5 miljoen inwoners en bestaat uit drie gewesten: het Waals Gewest in het zuiden, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in het centrum en het Vlaams Gewest in het noorden.

Het logistieke netwerk van België is een van de meest ontwikkelde van het continent. De internationaal bekende Port of Antwerp-Bruges en de luchthavens bieden optimale verbindingen voor passagiers en vracht. Het Belgische spoor-, water- en wegennet bestrijkt het hele land en biedt een uitstekende toegang tot de rest van Europa.

Samenwerken

Dankzij zijn rijke geschiedenis en enorme gastvrijheid is België een land waar alle nationaliteiten, culturen en talen welkom zijn en samenwerken. Op het gebied van burgerrechten is België altijd een pionier geweest. Zo legaliseerde het als tweede land ter wereld het homohuwelijk. Openheid voor diversiteit maakt deel uit van het DNA van het land.

Bovendien biedt België tal van voordelen voor investeerders, met hooggekwalificeerde, meertalige en flexibele arbeidskrachten, de nabijheid van de internationale besluitvormingscentra in Brussel, een legendarische gastvrijheid en een uitmuntend socialezekerheidsstelsel.

De Belgische overheid biedt ook een brede waaier van voordelen die het ondernemerschap moeten stimuleren en de productiviteit en groei moeten bevorderen. Deze voordelen kunnen verschillende vormen aannemen, waaronder aantrekkelijke financiële en fiscale stimuli, gemakkelijke toegang tot infrastructuur en middelen, en aanzienlijke steun voor onderzoek, innovatie en samenwerking.

Meer info over de voordelen van investeren in België.

Brussels
Liege
Leuven