High contrast
Officiële informatie en diensten: www.belgium.be
logo be

“In België dragen ze echt zorg voor cultuur”

José Paulo is Santos

Naam: José Paulo is Santos
Nationaliteit: Braziliaans
Beroep: Professionele danser

José Paulo kwam naar België om een professionele danser te worden. Vijftien jaar later danst hij bij een prestigieus Belgisch gezelschap, zijn droomjob.

“Ik begon met dansen als onderdeel van een sociaal project in een klein dorp in Brazilië. Voor een jongen was dat niet vanzelfsprekend. Op een dag zag iemand van de dansschool van Anne Teresa De Keersmaeker me dansen en een paar maanden later danste ik in België, in het soort school waar iedere professionele danser de stiel wil leren. Dat was te gek.”

"Intussen woon ik al 15 jaar in België. Op cultureel vlak vind ik Brussel een geweldige stad. Er gebeuren hier zoveel dingen. Festivals, musea, er is echt veel te doen ... Een stad als deze heb ik nog nergens anders gezien"

“Ze geven hier duidelijk om cultuur, wat niet overal in de wereld het geval is. Ik denk dat het geen toeval is dat België meerdere eersteklas dansgezelschappen telt. In mijn gezelschap zitten mensen van over de hele wereld. Het is fantastisch dat België dat steunt, want het is zo verrijkend om mensen samen te brengen rond cultuur. Bovendien tilt die diversiteit onze voorstellingen naar een hoger niveau.”