High contrast
Officiële informatie en diensten: www.belgium.be
logo be

“Toen ik in België ben aangekomen, ging er een nieuwe wereld voor mij open.”

cyril wembe

Naam: Cyril Wembe

Nationaliteit: Kameroener

Beroep: ingenieur

Vakgebied: nieuwe technologieën op het vlak van vaccinaties

 

Cyril Wembe verliet Yaoundé, de hoofdstad van Kameroen, om in België te komen werken. Hij is zeer blij om nu voor een internationaal bedrijf in België met werknemers van meer dan 50 nationaliteiten te werken. Voor hem is de samenwerking tussen deze mensen van over de hele wereld de grootste troef van het bedrijf.

 

Bovendien is de hoofdstad van België, Brussel, de tweede meest kosmopolitische stad van Europa en zelfs van de wereld. Er worden 104 talen gesproken en er leven meer dan 184 nationaliteiten naast elkaar.

 

De geografische ligging, de multiculturele bevolking en de geschiedenis van België verklaren het uitgesproken internationale karakter van het land. Eeuwenlang was België een handelsknooppunt en commerciële draaischijf.

Cyril Wembe droomde er altijd van om een positieve invloed te hebben op het leven van anderen.  Elk jaar worden er in Kameroen veel mensen ziek door malaria.

Daarom was zijn grootste wens om op de een of andere manier mee te werken aan de uitroeiing van de ziekte. Hij kon zijn droom waarmaken door naar België te komen.