High contrast
Officiële informatie en diensten: www.belgium.be
logo be

'Belgium is a microcosm of everything you could want'

Anthony Jasper

Jasper kwam naar België met zijn masterdiploma in humanitair recht op zak. Nu is het land een nieuwe thuis geworden, waar hij graag werkt en woont.

“Tijdens mijn opleiding kwam Brussel voortdurend ter sprake, onder meer door de instellingen die er te vinden zijn. Als je het over de EU hebt, kun je niet om Brussel heen. Ik besefte al snel: in België wil ik werken. En dus heb ik daar mijn zinnen op gezet.”

“Brussel is een bruisende stad met een internationale vibe. Ik vind het ook geweldig dat België meertalig is. Wat ik vooral fijn vind aan werken en wonen in België, is dat ik de verschillende culturen die hier samenkomen kan ontdekken. Bovendien zijn de mensen erg bereid om erover te praten, want de Belgen houden van een goed gesprek over hoe verschillende gemeenschappen kunnen samenleven. Echt fantastisch vind ik dat.”

“België is een smeltkroes van mensen met verschillende culturen en achtergronden die samen een gemeenschappelijk doel voor ogen hebben. En dat merk je ook aan de manier waarop ze je behandelen. Ik ben een non-binair, queer persoon en ik heb me vanaf de eerste dag welkom gevoeld.”