High contrast
Officiële informatie en diensten: www.belgium.be
logo be

“In België kon ik mijn onderzoek naar regeneratieve geneeskunde naar een hoger niveau tillen”

Johanna Bolander

Naam: Johanna Bolander
Nationaliteit: Zweeds
Beroep: Onderzoekster
Domein: Regeneratieve celtherapie

Johanna begon haar Belgische avontuur als studente. Nu maakt ze deel uit van een onderzoeksgemeenschap die nieuwe regeneratieve celtherapieën ontwikkelt. 

“Ik kwam in België studeren en vond het meteen geweldig. In het lab op de campus Gasthuisberg van KU Leuven deed ik onderzoek voor mijn masterproef. Echt een fantastische periode was dat. Ik hield van de manier waarop we samenwerkten. We deelden onze ervaringen en problemen, maar ook onze successen. Onder de onderzoekers voelde je een sterk groepsgevoel.” 

“Nadat ik vier jaar onderzoek had gedaan in de VS, kwam ik terug naar België vanwege de geavanceerde technologie die hier beschikbaar is. Ik wilde meer te weten komen over de mechanismen die achter celfalen schuilgaan. En daarvoor heb je heel specifieke technologie nodig. In België kan ik dat soort onderzoek doen.”

‘De grootste troef van België? Hier krijg je volop de ruimte om innovatief en creatief te zijn'

"Als je gedreven bent en iets wilt bereiken, is er altijd wel ergens een plekje voor je in België. Je kunt altijd je weg vinden. Hier vind je geen hokjes waarin je dingen op een bepaalde manier moet doen. De mensen staan open voor nieuwe ideeën. Als ze hier een nieuw idee horen, kijken ze graag hoe ze het kunnen realiseren."