High contrast
Officiële informatie en diensten: www.belgium.be
logo be

“In de Belgische chemiesector krijgen nieuwe ideeën een kans”

Kazuhiko Yokota

Nadat hij op alle continenten had gewerkt, bracht Kazuhiko’s passie voor innovatieve chemie hem naar België. Drie jaar later is hij er nog steeds van overtuigd dat hij op de juiste plaats zit.

Naam: Kazuhiko Yokota
Nationaliteit: Japans
Beroep: R&I-directeur
Domein: Innovatieve chemie

“De Belgische manier van werken bevalt me erg goed. De mensen hier zijn bereid om elkaars standpunt te begrijpen en om verschillende opvattingen samen te brengen. Dat is cruciaal als je wilt innoveren. Geloven in het potentieel van ideeën nog voordat bewezen is dat ze haalbaar zijn, vind ik zo belangrijk. In België is er een natuurlijke reflex om nieuwe ideeën een kans te geven.”

“De mensen die hier werken, zijn zeer gedreven onderzoekers. Ze geven niet op. Zo ontstaat vanzelf een omgeving waarin vernieuwing tot stand kan komen. Je kunt gemakkelijk samenwerken. Je bent niet alleen. Dat is voor mij typisch aan België.” 

“Ik zie een duidelijk ecosysteem waarin innovatieve ideeën kunnen openbloeien. 

Met bruggen die de particuliere sector verbinden met universiteiten en overheden. De Belgische overheid ziet in hoe belangrijk het is om concurrerend te zijn. Er zijn dan ook veel subsidies. Bovendien heerst hier een openheid om ideeën te bespreken die ik nog nergens anders heb gezien. Met de universiteiten wisselen we veel kennis uit. In die context ontstaat innovatie haast vanzelf.”

Kazuhiko Yokota